Heterofermentatívny
kmeň L. buchneri uceľuje fermentačný proces, čím
sa podporí riadená tvorba biologicky aktívnej kyseliny
octovej, docieli sa prirodzená rovnováha fermentačných
kyselín a súčasne aj cielená tvorba ostatných fermentačných
metabolitov.
Vzniknuté fermentačné produkty sú dôležitým predpokladom
pre vysoký príjem krmiva a zároveň vysoký podiel
stráviteľnej energie siláže.
BONSILAGE
MAIS chráni siláž pred stratami živín a zvyšuje
koncentráciu energie v siláži. Predpokladom je kvalitný
fermentačný profil.
Aktívna kyselina octová na zabezpečenie
vyššej stability siláže
Biologicky aktívna kyselina octová zabezpečuje stabilitu
kukuričnej siláže aj na reznej ploche. Pod-mienkou
je nízka hodnota pH v počiatočnej fáze fermentačného
procesu. Trvalo nízka hodnota pH aktivuje konzervačný
proces, a takto dochádza k inhibícii kvasiniek.
Stabilita reznej plochy zabezpečí zachovanie kvality
a energie v siláži.
BONSILAGE MAIS ...
- podporuje tvorbu kyseliny mliečnej v počiatočnej
fáze
fermentačného procesu,
- podporuje úspešný priebeh procesu silážovania,
- redukuje náchylnosť kukuričnej siláže k aeróbnej
nestabilite